Известие

Collapse
No announcement yet.

156 1.9 105 JTD вдига температура

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 156 1.9 105 JTD вдига температура

Здравейте, пътувах извънградско вчера и днес и ми направи впечатление, че като катеря с малка скорост баир и колата отива на 110 градуса. Перките са пуснати постоянно понеже карам на климатик. В равното и когато карам с по-висока скорост ( 80 90 и на горе) нямам проблем. Градско рядко стига до 95 . С нов термостат е стария датчик и не съм сменял водна помпа. Колата не надува и не губи течности, нито ги меша.
    На въпроса защо катеря с малка скорост баира : колона от тирове които няма как да бъдат изпреварени.

измий хубаво радиатора. на мен спря да ми прегрява като махнах катализатора.
    JTD 105+

Comment

На моята, откакто и измих хубаво радиаторите, даже на климатик не бичат постоянно перките.
      Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

уж съм ги мил през решетката, не съм ги разделял да видя дали има мизерия между тях. Катализатор нямам .

Comment

110 ще хвърли водата мн е горещо нормално е малко повече да загрява не се притеснявай карай
          sigpic 156 2.4 JTD 136hp

Comment

Я закачи компа и виж колко градуса показва, уреда вътре не е много точен. На една от предните ми коли вътре показваше с 8гр повече.
            Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
            Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
            Горе главата, нищо че е празна...

Comment

ама то бавно по баир винаги дига температура така че споко. карай докъто избие от някъде вода
              JTD 105+

Comment

Утре ще закача да видя каква е разликата от таблото и от това което вижда екуто. Не искам да карам докато избие от някъде. Имах 146 с този мотор и стрелката беше бетон в градски извънградски с клима без, баири и равнини. Не го намирам за нормално чак толкова много.

Comment

пробвай с миене на радиатора отново. дигни капака на колата и мий по добре. гледай да не измиеш мотора, че после може да не запали. а датчика за температура от моя скромен стаж дето имам с алфи , съм забелязал че или работи или не работи. за грешни данни не помня да съм виждал при диагностика.
                  JTD 105+

Comment

.

Скоро го ядох същия,започна да изкачвам и след малко стрелката прехвърля 90 те,но ако в този момент отворя прозореца скача още.Когато ти показва над 100 гр. загаси фаровете,ако се нормализира огледаи силовите кабели,при мен проблема беше я тях.
                    Сега качва макс 93-95
                    Lancia Lybra 2,4jtd 10V 103kw++

Comment

Скоро един такъв радиатор беше сменен защото корозията беше поразила голяма част от ламелите и просто не топлоотделяше достатъчно
                      Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
                      Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
                      Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Здравейте. Не съм казал как протече развитието . Въпреки, че намирах всичко за нормално извадих буксата на датчика за температурата и имаше окис на едното краче и ако не е пуснат климатика не тръгваха перките а си вдигаше температура. Почистих буксата и взех друг датчик. Сега тръгват перките когато мине 90 градуса. Ще видя как ще е на дълго макар, че тогава карах с климатик и те уж се въртяха.

Comment

Здравейте,
                          и аз имам същия проблем на 156 Crosswagon 1,9jtd 16v. На градско и равно, когато няма натоварване е ок температурата. При извънградко по нагорно или при скорост 150-160 и нагоре загрява и достига 110 градуса - проверено и с диагностика. Радиатора и водната помпа са сменени от предишния собственик и личи че са нови. Аз смених термостата с датчика (BEHR) пак същото! Не надува и не губи масло или антифриз. Не искам да ми свалят главата без да сме 100% сигурни че е в нея или гарнитурата причината. Възможно ли е освен този датчик на термостата да има втори и той да показва грешни данни на уреда в купето и на диагностиката? Освен радиатор, водна помпа или термостат какви други причини за прегряване може да има?

Comment

Независимо от това, че водната помпа е сменяна и изглежда нова, аз бих проверил първо нея. Ако е с неметална турбина, може да превърта спрямо остта или да има отчупено парче.

Няма други датчици освен този на термостата.

Щом не надува маркучите и няма загуба на охладителна течност и признаци за смесването и с маслото, аз бих отхвърлил като вероятна причина пукната глава или пробив в гарнитурата.

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

.

1.С или без климатик загрява,
                              2.Ако загасиш в този момент фаровете има ли промяна
                              3.Как ти е зареждането без товар и когато всичко е включено
                              Lancia Lybra 2,4jtd 10V 103kw++

Comment

Working...
                              X